Van Willem Winkel ontvingen we de volgende mail, er zijn altijd mensen die niet geloven in het bestaan van Knertjes en er een andere visie op nahouden…

LS,

Uwe verhaal gelezen rond de Knert, naar onze mening (Mariniers) geheel onjuist
wel als volgt dient verhaal te luiden (copy van de Mariniers Forum)
De Knert was altijd verbonden met de Mariniers en daarook zo aanwezig, meeste gevallen in Noorwegen, in Nederland zijn leefgebied omgeving van het Bankje, voor de niet MARNS de bossen rond VBKKAZ te Doorn. (Rest van Nederland uitgesloten)

Advies voor spotters: Rond Pasen, als dit valt in combi met heel slecht weer veel regen en vooral sneeuw en kou wil die soms te voorschijn komen.

Maar is beter een KWT getrainde Marinier mee te nemen deze hebben een neus voor Knerten.

Ps: in alle andere gevallen gaat om de zogenaamde mumseldier deze komt algemeen voor maar wordt vaak door de KL, Klu, KMER, Marine en andere NONO’s aangezien als Knert dit is echter onjuist !

Nu zal u afvragen hoe de Knert ooit in Nederland is terechtgekomen, kan u vertellen.. ruim na 1665 zo rond 1972 heeft een Marinier een zwangere Knert in zijn plunjezak vanuit Noorwegen stiekem meegenomen naar Doorn (nee.. geen Noorse Trol dat is heel wat anders) eenmaal in Doorn kreeg die spijt van zijn daad en liet deze los bij het Bankje, nu wil de overlevering dat ook een dominee in het spel zat… well .. dat klopt deze gaf de Knert de zege voor vele nakomelingen.

Nu dient volgende probleem zich aan.. de verhuizing naar Zeeland, het is onmogelijk de Knert mee te nemen gezien beest is zeer allergisch voor zware zeekleigrond.

Mariniers hadden een vooruitziende blik, om dit probleem te ondervangen in verleden een populatie Knerten uitgezet op het eiland Texel, in eerste instantie succes, maar de Knert was niet eenkennig en ging achter de grote getale aanwezige schapen aan, dit leverde de “geit” op, dit tot woede van de lokale boer deze wil vlees en wol geen mager scharminkel van bont op hoge poten met een gewei/horens, dat was rede dat de boer alle Knerten de nek heeft omgedraaid dit tot groot verdriet van de Mariniers. Boze tongen beweren nu… heden.. met OBD dat de Mariniers met laarzen achter de schapen aan rennen om zo de boer te narren.
(OBD = Oefening Bij Duisternis)
(KWT = Koud Weer Getraind)

De groeten van de Mariniers